Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat sambata ca a revocat vizele pentru 14 rusi care se pretindeau jurnalisti la Russia Today. Acestia urmau sa faca parte dintr-o delegatie rusa ce urmeaza sa vina la Bucuresti la Conferinta Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU).

MAE informeaza ca au fost acordate vize de intrare tuturor oficialilor desemnati de Federatia Rusa ca membri ai delegatiei oficiale a acestui stat la Conferinta Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) de la Bucuresti, in numar de 17, conform solicitarii partii ruse.

Potrivit sursei citate, au fost revocate vize pentru jurnalisti „notificati abuziv” ca oficiali, printre motive numarandu-se si securitatea nationala a Romaniei.

„Decizia autoritatilor romane competente, bazata inclusiv pe considerente ce tin de securitatea nationala a Romaniei, care a condus la revocarea unor vize, s-a referit exclusiv la un numar de 14 jurnalisti ai Russia Today, care au fost abuziv notificati de catre Federatia Rusa ca oficiali apartinand Ministerului rus al Dezvoltarii Digitale, Comunicatiilor si Mass-Media”, arata MAE.

 

Moscova a incercat sa trimita in Romania 14 spioni sub acoperirea de „jurnalisti” la Russia Today. MAE le-a revocat vizele

Lasă un răspuns