30.3 C
București
duminică, 14 iulie 2024

Lavrov la OSCE: A venit, a jignit, a plecat . Maria Zaharova era mangă, ca de obicei

Must read

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov și-a încheiat vineri participarea la o importantă reuniune OSCE, la Skopje, cu o conferință de presă unde a acuzat ziariștii că manipulează. În ajun, el învinuise Moldova că se lasă târâtă în jocurile politice occidentale și va avea de suferit ca „victimă”.
La conferința finală sa de presă de la Skopje, de vineri, moderată exclusiv în rusă de purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova, Lavrov a acuzat jurnaliștii care au pus întrebări despre războiul rusesc din Ucraina că sunt tendențioși și manipulează ca să facă pe plac „stăpânilor” lor, occidentali.

Despre miniștrii de Externe occidentali, care l-au evitat la Skopje, Lavrov a spus că sunt niște „lași”. „Se tem de un dialog onest, bazat pe fapte”, a explicat rusul.

Lavrov a repetat la briefing tezele cunoscute ale Kremlinului despre cauzele conflictului din Ucraina, anume politicile regimului „neonazist” de la Kiev și „războiul hibrid” declanșat de Occident împotriva Rusiei, inclusiv prin extinderea NATO și a Uniunii Europene.

„Moldova este de fapt în proces de pregătire să devină următoarea victimă a războiului hibrid pe care Occidentul l-a declanșat împotriva Rusiei”, a spus Lavrov de la tribuna reuniunii.
Lavrov a acuzat Occidentul că după ce a „torpilat” Memorandumul Kozak (privind federalizarea Moldovei), chiar dacă avusese acceptul preliminar al Chișinăului și Tiraspolului, acum distruge și formatul 5+2 de negocieri pentru rezolvarea conflictului transnistrean.
Lavrov a părut să pună această „distrugere” în legătură cu ceea ce consideră a fi „uciderea” OSCE, mediatorul negocierilor 5+2, prin politicile „anti-rusești” ale Occidentului, inclusiv prin extinderea NATO și a Uniunii Europene.

Europa Liberă Moldova

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la NAȚIUNEA ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura